Sådan klarer du dig på SU

Det er muligt at leve ”okay” på en SU, selvom pengene ikke rækker så langt for de fleste studerende. Du kan sagtens overleve på din udeboende eller hjemmeboende SU uden at det hele behøver at være så kedeligt og surt.

Sørg for at lægge et madbudget og en madplan, så du ved hvad du skal have at spise og så du ikke handler ind hele tiden, men derimod kan nøjes med at handle ind en gang om ugen. Derudover bør du kigge de forskelliges supermarkeders tilbudsaviser igennem, som kan gøres super hurtigt på internettet. Der vil du kunne finde attraktive tilbud på kød, grøntsager og meget andet, som du vil kunne bruge til din ugentlige madplan og dermed lave mad ud fra de ugentlige tilbud hos de forskellige supermarkeder. Det vil også mindste dit madbudget og du vil kunne bruge din SU på andre ting til dig selv.

Ydermere bør du også prioritere din boligsituation, da det er rigtig dyrt at bo f.eks. midt inde i København. Studere man i København, vil man oftest bo så tæt på sit studie, men det vil alle andre også og det betyder, at det er blevet rigtig dyrt at bo midt inde i byen. Det vil du ikke kunne, kun med en SU og derfor bør du heller søge bolig lidt ude for København og så er det hellere ikke mere besværligt, at man nemt kan komme rundt med bus, s-tog, metroen eller sin egen cykel. Mulighederne er mange og der er ingen skam i ikke at bo helt inde i centrum, når man er studerende og også skal have råd til mad, fester og diverse andre ting.

En anden måde du kan få flere penge til dig selv og leve bedre af din SU er ved at optage et SU-lån. Det er selvfølgelig kun muligt for studerende, men det kan være en mulighed, hvis du ikke kan få eller finde et relevant studiejob, når du er studerende. Det er ikke noget, at skamme sig over, at optage et SU-lån og hvis det vil kunne få den daglige hverdag til at fungere bedre, fordi du har nogle flere penge til rådighed, bør du bestemt overveje den mulighed.

Derudover er renten kun på 4 % og er derfor det der bedst kan betale sig for dig der er studerende, fremfor alle de mange minilån og kviklån, der ofte bliver reklameret for.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.