3 gode råd inden du låner penge online

Posted on 1. februar 2018 by in Lån

Hvis du snart skal ud og optage et lån online, så har du nok gjort dig en masse overvejelser efterhånden. Det er også en stor beslutning at træffe, og derfor kan der være mange spekulationer i dit hoved. Herunder har vi forsøgt at nævne tre ting, som du skal overveje, inden du optager et lån online.

Efterfølgende vil du være klædt på til at træffe den bedste beslutning og optage det rette lån for dig. Det kan du for eksempel gøre her.

1. Research grundigt

Når du skal låne penge, så er det en god idé at overveje de forskellige faktorer, der spiller ind på din rente. Skal du låne et stort beløb over lang tid, eller et mindre beløb over kort tid?

Hvad passer dig egentlig bedst i forhold til det, som du skal ud og have for pengene? Beløbets størrelse og løbetiden er de to parametre, som du selv kan skrue på.

Prøv dig frem på udbyderens lånemåler og se hvad giver dig den ydelse, som du kan håndtere hver måned.

2. Se på ÅOP

ÅOP eller årlige omkostninger i procent er den absolut bedste måde for dig at se den samlede pris på dit lån. Her samles alle omkostninger, gebyrer og så videre i én samlet procentdel.

Alle lånevirksomheder er lovmæssigt påkrævet til at oplyse ÅOP, så du vil altid være i stand til at finde denne et sted. Og det er altså sådan, at du bedst sammenligner prisen på forskellige lån.

Derfor vil vores (måske vigtigste) råd være, at du altid bruger ÅOP til at gennemskue forskellige lån. Det er i hvert fald et smart trick, som du altid kan følge.

Du kan læse endnu mere om ÅOP på Politiken her.

3. Overvej din type af lån

Det sidste råd, som vi vil give dig med på vejen, er, at du skal overveje din type af lån. For eksempel har Santander Consumer Bank to typer af lån:

  • 1. Privatlån (10.000-100.000 kroner – fra 9,95% i rente)
  • 2. Privatlån Plus (50.000-350.000 kroner – fra 3,9% i rente)

Hvis du nu er i markedet efter 50.000 kroner, så kan du reelt set vælge begge typer af lån. Men i så fald bør du vælge Privatlån Plus, hvor du får en lavere rente.

Eksempel: Hvis du låner 50.000 kroner over 24 måneder, så bliver din ÅOP næsten halv så lav, hvis du vælger Privatlån Plus frem for den almindelige.

Ovenstående eksempel understreger, hvorfor du bør gøre din research grundigt, da det kan spare dig mange penge i sidste ende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.